Vijftig krokodillen in beslag genomen op luchthaven van Heathrow

Getty Images
Op de luchthaven van Heathrow, in Londen, is onlangs een illegale zending van vijftig krokodillen in beslag genomen. De dieren bevonden zich in vijf boxen die vanuit Maleisië waren verstuurd, zo meldt de Britse grenspolitie. 

De één jaar oude zeekrokodillen waren bestemd voor een boerderij in het Engelse graafschap Cambridgeshire. Daar zouden de dieren voor hun vlees worden gehouden. Maar omdat het transport niet volgens de voorschriften gebeurde, werd de import als illegaal bestempeld.

Volgens de politie zaten de krokodillen per tien samengeperst in boxen die eigenlijk maar voor vier dieren bestemd waren. "De dieren waren tijdens de vlucht met elkaar beginnen vechten omdat ze te weinig plaats hadden", zegt Grant Miller, die in de luchthaven toeziet op de naleving van de overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde soorten wilde dieren en planten (CITES). Een van de vijftig krokodillen kwam daarbij om het leven.

Minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson bezocht vandaag de luchthaven om de in beslag genomen goederen op de luchthaven te bekijken. 

"We nemen alles in beslag dat niet in overeenstemming is met de CITES-reglementen", klinkt het nog. "Het is gewoon niet aanvaardbaar dat de dieren op deze manier getransporteerd worden."

Getty Images
AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MYRTHE PASS

    En wat hebben ze met de 49 krokodillen gedaan? Laten leven, hoop ik!

  • Christine Laevers

    Het topje van de ijsberg.