Vijftien politieagenten gewond bij clash met feestvierders in Londen

Het schoonmaakpersoneel had veel werk in Brixton vanochtend.
REUTERS Het schoonmaakpersoneel had veel werk in Brixton vanochtend.
Vijftien politieagenten hebben afgelopen nacht en vanochtend verwondingen opgelopen bij een clash met feestvierders op een illegaal straatfeest in de wijk Brixton, in het zuidwesten van de Britse hoofdstad Londen, zo bevestigde Metropolitan Police.

Twee agenten belandden in het ziekenhuis voor verzorging. Meerdere politievoertuigen liepen schade op. Vier mensen werden opgepakt op verdenking van geweldpleging en verstoring van de openbare orde.

Volgens de politie liepen er woensdagavond meerdere oproepen binnen wegens geluidsoverlast en geweldpleging in de wijk Brixton, waar een illegaal muziekevenement plaatsvond in de straten. Toen de politie er aankwam, keerden de feestvierders zich echter tegen hen, waarbij de situatie al snel uit de hand liep. "De groep keerde zich met geweld tegen de politie", aldus politiecommandant Colin Wingrove in een mededeling. 

"Deze samenkomsten zijn bovendien vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan, omdat er risico's aan verbonden zijn met betrekking tot de volksgezondheid. Het geweld ten aanzien van de politieagenten is totaal onaanvaardbaar en dat zullen wij nooit toestaan, onder geen enkele vorm." 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
REUTERS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Piet Deroover

    Die feestvierders en manifestanten zijn het aan 't verbrodden voor iedereen.