Vijftien leden van sjiitische groep gedood tijdens processie in Nigeria

 15 leden van de Islamitische Beweging van Nigeria zijn gisteren doodgeschoten tijdens een processie voor de sjiitische Asjoera-ceremonie. Archieffoto uit 2015.
AFP 15 leden van de Islamitische Beweging van Nigeria zijn gisteren doodgeschoten tijdens een processie voor de sjiitische Asjoera-ceremonie. Archieffoto uit 2015.
De Islamitische Beweging van Nigeria (IMN) meldt dat vijftien leden van de groep gisteren zijn doodgeschoten tijdens een processie voor de sjiitische Asjoera-ceremonie. De doden vielen in verschillende delen van het land toen de Nigeriaanse veiligheidsdiensten traangas gebruikten en het vuur openden tijdens de processie. Dat zegt Ibrahim Musa, een woordvoerder van IMN.

Het dodenaantal kan nog oplopen aangezien er nog verschillende gewonden met schotwonden zijn. Asjoera is een islamitische herdenking die de sjiieten vieren met processies en rouwkledij.

Een dag eerder had de politie nog laten weten dat alle bijeenkomsten of processies van de sjiitische groep illegaal zijn en "behandeld zouden worden als een terreurbijeenkomst".

In juli had de Nigeriaanse regering de IMN verbannen, die als terroristische organisatie beschouwd wordt. Het geweld tussen de veiligheidsdiensten en de groep komt regelmatig voor.

Een moslimvrouw loopt in de Nigeriaanse stad Kano langs een opschrift dat het leger oproept te stoppen met het doden van moslims.
AP Een moslimvrouw loopt in de Nigeriaanse stad Kano langs een opschrift dat het leger oproept te stoppen met het doden van moslims.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.