Vijftien jaar cel voor moeder van kind dat werd vermoord in wasmachine

Thinkstock
Een rechtbank in Parijs heeft de moeder van een driejarig kind, dat in 2011 omkwam nadat het als straf in een wasmachine was gestopt, tot vijftien jaar cel veroordeeld wegens medeplichtigheid.

In eerste instantie had de vrouw twaalf jaar cel gekregen. In beroep krijgt ze dus een zwaardere straf. Ze mag ook geen activiteiten meer uitoefenen waarbij ze contact met kinderen heeft.

De driejarige jongen werd in 2011 dood aangetroffen in het ouderlijk appartement in Germigny-l'Évêque, in het departement Seine-et-Marne. De vader van het kind had de jongen als straf - omdat hij stout was geweest op school - in de wasmachine gestopt en die aangezet. De jongen bleef een half uur tot een uur in de wasmachine.

De vader werd eerder veroordeeld tot dertig jaar.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • George Verheggen

    Zo'n mensen hebben dan kinderen... En levenslang voor moord, bestaat dat nog? Is dat kind niet meer dan 15 jaar van zijn leven kwijt of wat?

  • Krysia ostrega

    Dit hou je toch niet voor mogelijk,arm kindje wat heeft dat moeten lijden!!Een kind zoiets verschrikkelijk kunnen aandoen ,dan ben je toch een duivels monster!Heb daar tranen van in mijn ogen..Rust zacht engel..

  • Sophie Vanmalleghem

    Excuseer???!!! Je kind in een wasmachine stoppen??? Pffff....geen woorden voor...