Vijftien dode migranten ontdekt in boot voor Algerijnse kust

Archieffoto.
EPA Archieffoto.

In een rubberboot voor de Algerijnse westkust zijn gisteren vijftien dode migranten ontdekt. Negentien mensen konden gered worden, liet de kustwacht weten aan het nationale nieuwsagentschap APS.

Volgens het persbureau waren de vluchtelingen twee dagen eerder vertrokken vanuit de Marokkaanse stad Nador, meer dan tweehonderd kilometer ten westen van Oran. Maar een visser stelde vast dat het vaartuig in moeilijkheden verkeerde en waarschuwde de kustwacht. Er wordt nog gezocht naar eventuele overlevenden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • krista notelaars

    Breng die mensen onmiddellijk terug van waar ze zijn vertrokken, ontmoedig het naar Europa komen of er vallen nog meer doden, waarom gaan ze niet naar Rusland of Arabische landen zoals Verenigde emiraten Iran enz... daar krijgen ze niks en in Europa wel dat is de reden.

  • jos beverke

    En de Marokkaanse regering controleert die dan zijn kusten niet?Nador is nu ook geen boerengat en daar is zelfs een groot politie korps.Als ge van Nador naar de Spaanse enclave Melilla rijd controleren ze je wel aan de grens tot op kleinste iets in je wagen !Maar dat zal wel interessanter zijn voor het bekomen van barchis!