Vijfde slachtoffer van Cypriotische seriemoordenaar gevonden in meer

De politie van Cyprus draagt de tweede gevonden koffer weg voor onderzoek.
AP De politie van Cyprus draagt de tweede gevonden koffer weg voor onderzoek.
De politie op Cyprus heeft gisteren een tweede koffer gevonden met daarin vermoedelijk het stoffelijk overschot van een kind. Het zou gaan om een slachtoffer van de beruchte seriemoordenaar die onlangs werd opgepakt. De koffer werd gevonden op de bodem van een meer in de buurt van de hoofdstad Nicosia, waar vorige week ook al een koffer met een lichaam werd opgedoken.

De politie was de koffer op het spoor gekomen op aanwijzing van de 35-jarige seriemoordenaar, die inmiddels heeft bekend vijf vrouwen en twee meisjes te hebben vermoord. Drie lichamen zou hij in het meer hebben gedumpt. In totaal zijn nu vijf lichamen geborgen. Twee slachtoffers zijn nog niet terecht.

Honderden mensen verzamelden zich zondag bij de vindplaats om kaarsen aan te steken en bloemen neer te leggen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

(Lees verder onder de foto)

Vrouwen leggen bloemen neer en steken kaarsen aan ter nagedachtenis aan de slachtoffers.
EPA Vrouwen leggen bloemen neer en steken kaarsen aan ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Startsein zoektocht

De Cypriotische politie voert vandaag nieuwe zoekacties uit naar slachtoffers. Vermoedelijk ligt nog minstens één slachtoffer in hetzelfde meer waar de koffer met het lijk werd gevonden.

Vorige maand werd in een mijnschacht het lichaam ontdekt van een 39-jarige vrouw. Ze verdween een jaar geleden met haar 6-jarige dochtertje. Het kind is nog niet gevonden. In de mijn werd wel het lichaam van een tweede vrouw aangetroffen, wat het startsein was voor een grootscheepse zoektocht.

Een 35-jarige Griekse commandant van de Cypriotische Nationale Garde werd opgepakt en bekende zeven moorden. De politie vreest echter dat hij nog meer vrouwen om het leven heeft gebracht.

Kritiek

De Cypriotische overheid heeft al felle kritiek gekregen omdat er niet snel genoeg gereageerd zou zijn op het moment dat de slachtoffers als vermist werden opgegeven. De slachtoffers zijn afkomstig uit Aziatische landen en Roemenië, en ze werkten als huishoudhulp in Cyprus. Volgens de linkse oppositiepartij AKEL en meerdere commentatoren in de Cypriotische pers had de politie niet genoeg voor hen gedaan, omdat ze als een soort tweederangsburger zouden gelden.

De Cypriotische minister van Justitie Ioanas Nicolaou nam afgelopen week ontslag, omdat de berichten over de verdwijning van de vrouwen niet goed zouden zijn onderzocht. De mogelijk eerste slachtoffers, een Roemeense moeder en dochter, verdwenen al in september 2016.

Een politieduiker op Cyprus.
EPA Een politieduiker op Cyprus.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.