Vijfde geval van coronavirus in Frankrijk: toerist (80) besmet zijn dochter

In dit Franse ziekenhuis worden enkele patiënten met het coronavirus opgevangen.
AFP In dit Franse ziekenhuis worden enkele patiënten met het coronavirus opgevangen.
In Frankrijk is een vijfde infectie met het coronavirus vastgesteld. Dat maakte minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn bekend.

Het gaat om de dochter van een tachtigjarige toerist uit China die eerder al besmet geraakt was. Zijn toestand is ernstig.

De man was op 23 januari naar Frankrijk gekomen en zaterdag in het ziekenhuis opgenomen. Daar gold hij niet meteen als een verdacht geval. Pas gisteren werd hij positief getest. De toestand van een ander besmet persoon is verslechterd. 

In Frankrijk zijn vorige week de eerste drie besmettingen in Europa opgedoken. Buiten China zijn wereldwijd nu al meer dan tachtig gevallen gemeld.

De uitbraak van het coronavirus zorgt ook voor extra onzekerheid over de groei van de wereldeconomie. Zeker in China zal de uitbraak op korte termijn gevolgen hebben voor de economische activiteit, liet de voorzitter van de Federal Reserve (de Amerikaanse koepel van centrale banken; nvdr) optekenen. Jerome Powell weigerde verder te speculeren. “Maar de Fed houdt de impact van het virus zorgvuldig in de gaten”, klonk het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.