Vijfde dode in VS door longziekte: “Rook geen e-sigaret zolang onderzoek gaande is”

BELGA
Opnieuw is in de Verenigde Staten iemand overleden aan de gevolgen van een nieuwe longziekte, die sterk gelinkt wordt aan het roken van een e-sigaret. Het aantal gevallen stijgt in rap tempo. Het gaat inmiddels om 450 patiënten, waarvan vijf zijn overleden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Sinds vorige maand is een onderzoek gaande dat meer duidelijkheid moet geven over de nieuwe ziekte en of deze daadwerkelijk veroorzaakt wordt door het roken van een e-sigaret. Zolang hier geen duidelijkheid over is, raadt de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC aan om geen e-sigaretten meer te roken. 

Opvallend is dat de patiënten vaak relatief jong zijn en voor hun opname in goede gezondheid verkeerden. Van allemaal is bekend dat zij kort voordat zij klachten kregen nog een e-sigaret hebben gerookt. Vervolgens kregen ze last van kortademigheid, vermoeidheid, hoesten, pijn op de borst en gewichtsverlies.

“Veel mensen beschouwen vapen als een minder gevaarlijk alternatief voor het roken van sigaretten, maar het is niet risicovrij,” zei Dr. Howard Zucker, commissaris van het ministerie van Volksgezondheid in New York eerder over de zaak. 
53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christophe Malecki

  Het is niet normaal hoeveel mensen het nieuws nog allemaal geloven en hoe beinvloedbaar nog iedereen is door het nieuws. Is het niet vreemd dat ze enkel spreken van nieuwe longziekte van in de usa? Blijkbaar nergens anders... Nee je hoort me niet zeggen dat vapen gezond is. Maar ik ben er 100% zeker van dat het beter is dan sigaretten. Houd er gewoon al rekening mee dat 2 instanties zijn die niet willen dat je stopt met roken. 1 : de tabaksindustrie wat logisch is... En 2 onze eigen overheid

 • Jo Hendrik

  Ik ga terug sigaretten roken

 • Bryan Audenaert

  Als je ziet ën hoord dat uiteindelijk het vervanging product eerst beter was dan roken maar uiteindelijk mensen nu dood gaan zou ik zeggen tot allen degene die roken blijft roken of stop als kunt stoppen. Die vape toestanden is juist chemisch en is gemaakt op waterbasis waardoor je longen het nog eens Zo hard te verduren hebben. Mjjn grootvader was 86 jaar geworden rookte van zen 14 jaar 2 pakjes. Ge kunt er tegen of ge sterft er van een van de twee maar heel diene onnozelheid daar tegen pff

 • Killian Vandroogenbroeck

  Iedereen maar aant janken over hoe slecht vapen is,het stinkt, het is zelfs nog slechter dan roken, puur chemische bucht. Terwijl degene met zo'n praatjes de grootste sigaret rokers zijn. Ofwel stopt ge met dien bazaar owfel begint ge er gewoon niet mee. (en dat sigaretten gezonder zijn dan vapen, maakt da n'en doofstomme wijs, ma niet mij ze)

 • Daniëlle Porré

  Weeral in de VS. Vind het raar. Denk toch dat er meer aan de hand dan wat men zegt.