Vijf Russen omgekomen bij Amerikaanse raid in Syrië

Photo News
Bij een aanval door de coalitie die onder leiding van de VS in Syrië terreurorganisatie Islamitische Staat IS bestrijdt, zijn vorige week vijf Russische burgers omgekomen. Dit heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag op basis van voorlopige informatie bekendgemaakt.

Het betreft de luchtaanval van 7 februari in de oostelijke Syrische provincie Deir ez-Zor, waar door de VS gesteunde opstandelingen de door Rusland gesteunde regeringstroepen bekampen. Syrische milities en Russische soldaten hadden er door Koerden geleide Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) aangevallen.
De Amerikaanse luchtmacht sloeg de aanval af. Volgens Washington zijn daarbij honderd aanvallers gedood.

Moskou heeft nu bevestigd dat vijf doden Russische staatsburgers zijn en dat er ook gewonden zijn. De gesneuvelden waren geen soldaten, zegt woordvoerster Maria Zacharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, geciteerd door het staatspersbureau TASS.

Moskou heeft steeds ontkend dat het in Syrië naast het geregelde leger ook huurlingen van een private beveiligingsfirma met de naam Wagner inzet.
Zacharova zei dat meldingen in Russische en buitenlandse media omtrent meerdere honderden Russische doden desinformatie zijn. 
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Luc Lepoudre

  Als je de landkaart bekijkt dan is Syrië, ten noorden van Israël en doorgang voor gaspijpleidingen de draaispil waar een Russische bondgenoot aan de macht is. En laat nu juist daar "toevallig" een zogezegde "volksopstand" uitbreken... Ik vrees dat wij in Het Westen deel uitmaken van een gangstercoalitie.

 • Mike Dobbels

  Usa gaat een wereldoorlog ontketenen. Europa staat erbij en kijkt ernaar...

 • Jurgen Vermaut

  Wat doen Russische toeristen dan in Syrië? Want militairen zijn het blijkbaar niet.

 • willy platteau

  de Russen weten nooit van iets ,maar moeien zich zoals de US,overal mee !

 • vandekempen bart

  erg, de russen zijn onze bondgenoten tegen i.s., net als de koerden en het syrische regeringsleger overigens...