Vijf Palestijnse doden na aanvallen Israël

Bij verschillende luchtaanvallen en een bombardement van het Israëlische leger, zijn in de nacht van zondag op maandag 5 Palestijnse activisten om het leven gekomen op de Gazastrook. Dat werd vernomen van de Palestijnse veiligheidsdiensten.

Hamas
Drie activisten kwamen om het leven bij een dubbele luchtaanval van de Israëlische luchtmacht tegen het oostelijke deel van Gaza-Stad. Twee van de doden waren gewapende activisten van het Popular Resistance Committee, de derde behoorde tot de militaire vleugel van Hamas.

De precieze identiteit van de slachtoffers werd evenwel niet vrijgegeven. Een ander lid van de militaire vleugel van Hamas, de 20-jarige Ibrahim Al-Masri, werd gedood in het vluchtelingenkamp van Chatti. Hij stierf na een bombardement door de Israëlische marine.

Zeevaartpolitie
Een lid van de zeevaartpolitie van Hamas, Darwich Miqbab, werd gedood na een luchtaanval op het kamp van Nousseirat, centraal in de Gazastrook, aldus de islamistische groepering.

Zeven aanvallen
Volgens dezelfde bron bij de Palestijnse veiligheidsdiensten voerde het Israëlische leger sinds zondagavond al zeven luchtaanvallen uit op de Gazastrook. Vijf raids viseerden metaal verwerkende ateliers op diverse plaatsen. Nog steeds dezelfde bron meldde ook dat een andere luchtaanval het hoofdkwartier van de Palestijnse parlementsleden in Khan Younes, in het zuiden van de Gazastrook, verwoest heft. (afp/mvl)