Exclusief voor abonnees

Vijf overvallen en veertien hechtingen, maar nachtwinkelier Iftikhar gaat door

De overvallen avondwinkel in Amsterdam-Noord.
Guus Dubbelman / de Volkskrant De overvallen avondwinkel in Amsterdam-Noord.
Je hebt mensen die vluchten of bevriezen. Iftikhar Ahmed Butt vecht. En ondanks zijn verwondingen staat de Amsterdammer gewoon weer in zijn nachtwinkel. “Ik wil dat mijn kinderen kunnen studeren, zodat ze later niet in een nachtwinkel hoeven te staan.”

Hij heeft veertien hechtingen in zijn benen, liep verwondingen op aan zijn linkerarm. Toch stond Iftikhar Ahmed Butt krap 24 uur na een gewelddadige overval weer achter de toonbank van zijn avondwinkel La Nuit in Amsterdam-Noord. “Stoppen is niet het antwoord. Ik wil doorgaan.” Zelfs nu de winkel voor de vijfde keer is overvallen.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • danny janssens

    Respect voor deze man. Je zou er zo moedeloos van worden. Je wil dat zij later niet in een nachtwinkel hoeven te staan. Hopelijk ook niet dat ze zonder vader door het leven moeten. Succes!!!

  • jeroen de rijck

    De mens kan niet anders ook , de politiek doet niets behalve in de zakken zitten van werkende mensen en criminelen beschermen .