Vijf jonge verdachten op borgtocht vrijgelaten na aanval op lesbisch koppel in Londen

Melania Gleymonat (rechts) en haar vriendin Chris werden in elkaar geslagen op een Londense stadbus.
rv Melania Gleymonat (rechts) en haar vriendin Chris werden in elkaar geslagen op een Londense stadbus.
De vijf tieners die vrijdag en zaterdag werden opgepakt in verband met de aanval op een lesbisch koppel eind mei op een bus in Londen, zijn op borgtocht vrijgelaten. Dat meldt de Londense politie. Ze moeten zich begin juli opnieuw bij de politie aanmelden.

De vijf verdachten tussen 15 en 18 jaar worden verdacht van het toebrengen van zware slagen en verwondingen en van diefstal. De twee vrouwen werden in de nacht van 29 op 30 mei aangevallen door de groep, omdat ze elkaar niet wilden zoenen. Ook werd hun tas en gsm gestolen. De vrouwen uit de VS en Uruguay moesten naar het ziekenhuis voor verzorging.

Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door een van de vrouwen door een foto op Facebook te plaatsen van zichzelf en haar vriendin met een bebloed gezicht. Verschillende Britse politici hebben de gewelddaad al veroordeeld. 

Volgens de Britse politie is het aantal homofobe aanvallen in de Britse hoofdstad de afgelopen jaren sterk toegenomen. Terwijl er nog 1.488 gevallen werden geregistreerd in 2014, waren dat er vorig jaar al 2.308.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric Van den Bergh

    Vrijgelaten???, door de Londense burgemeester misschien?

  • Jan Desmet

    jawade, ik zou dat eens moeten proberen toen ik zo jong was, m'n vader zou me ........... En wees gerust, ik heb een fijne opvoeding genoten. Vooral, het ging, het gaat hem om "respect" was het motto. Pfffff wat een wereldje aan het worden. Veel te soft het beleid !!!