Vijf jonge kinderen omgekomen bij felle brand in kinderdagverblijf in Pennsylvania

Vijf doden in kinderdagverblijf
AP Vijf doden in kinderdagverblijf
Een brand in een kinderdagverblijf in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft zondag het leven gekost aan vijf kinderen. De slachtoffers zijn tussen 8 maanden en 7 jaar, meldt de brandweer. Vier van hen zijn broers en zusjes die in het kinderdagverblijf overnachtten omdat hun ouders moesten werken. Dat melden diverse Amerikaanse media. 

De brand ontstond om 1.15 uur lokale tijd in een huis in de stad Erie. De eigenaar van de woning en de uitbaatster van de crèche werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De toestand van die laatste vrouw is stabiel.

Rook

Een omwonende deed naar verluidt een poging het brandende gebouw binnen te gaan, maar werd teruggedreven door de rook. Hij raakte gewond. Brandweerlieden haalden uiteindelijk zeven mensen uit de woning, onder wie verscheidene jonge kinderen. Hulpverleners probeerden ter plaatse om slachtoffers te reanimeren, maar voor vijf jonge kinderen kon geen hulp meer baten. Twee andere kinderen, van 12 en 17 jaar, konden volgens getuigen tijdig aan de vlammen ontsnappen door van het dak van de eerste verdieping naar beneden te springen.


De brandweer kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Kwaad opzet wordt op dit moment niet uitgesloten, meldt de lokale nieuwssite Erie News Now.

AP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nico Theunis

    Pfff verschrikkelijk!