Vijf gewonden bij overval op klooster in Wenen, politie sluit terreur uit en houdt klopjacht op daders

Twitter
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vijf gewonden gevallen bij een overval op een klooster. Dat meldt de politie op Twitter. Ze sluit terreur uit. Eén slachtoffer is zwaargewond. Het gaat om kloosterbroeders, die urenlang waren vastgebonden.

“Twee onbekende daders pleegden tegen 13.30 uur een overval op meerdere ordebroeders in het klooster Maria Immaculata in Strebersdorf (een gemeente in Wenen, nvdr.)”, aldus de politie. “De overval duurde meerdere uren. Om 16.17 uur ontdekten onze collega’s de vastgebonden en soms zwaargewonde slachtoffers.”

Volgens een van de slachtoffers eisten de overvallers waardevolle spullen en cash geld.

De politie tast nog in het duister over het precieze motief, maar zegt wel dat terrorisme kan worden uitgesloten. Alle gewonde broeders zijn ouder dan 60 jaar. Ze werden neergestoken, zo blijkt uit meldingen op Twitter, maar officieel is dat nog niet bevestigd.

De politie heeft het gebouwencomplex volledig uitgekamd en houdt een klopjacht op de daders. De omgeving van het klooster is afgezet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.