Vijf ebola-doden in Sierra Leone

Medewerkers van Artsen Zonder Grenzen' dragen het lichaam van een van de slachtoffers van het ebolavirus in Sierra Leone.
BELGA Medewerkers van Artsen Zonder Grenzen' dragen het lichaam van een van de slachtoffers van het ebolavirus in Sierra Leone.

Vijf mensen zijn in het West-Afrikaanse Sierra Leone aan het ebola-virus gestorven. Dat deelde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag in de hoofdstad van het land, Freetown, mee. De vijf slachtoffers zijn allen afomstig uit het stadje Koindu aan de grens met Guinée. Daar werden naar verluidt vrijdag nog acht andere gevallen geregistreerd.

Sinds januari stierven volgens WHO-cijfers 101 mensen in Guinée aan het besmettelijke virus. In totaal 157 infecties met ebola werden in het land geregistreerd. In buurland Liberia vielen tot nog toe elf doden. Ebola behoort tot één van de meest bemettelijke ziektes, waaraan meer dan 90 procent van de geïnfecteerden bezwijkt. Symptomen zijn veelvuldig braken en buikloop, koorts naast in- en uitwendige bloedingen. Er bestaat geen vaccin noch een therapie.