Vijf doden bij zwaar ongeval in Nederlandse Helmond

ANP
Een aanrijding tussen een bestelwagen en een vrachtwagen in het Nederlandse Helmond, een stad nabij Eindhoven, heeft een vijfde dode geëist. 

Eerder werd al gemeld dat vier inzittenden van de bestelbus om het leven waren gekomen. Bij het ongeval deze namiddag  raakten vier mensen zwaargewond, onder wie de vrachtwagenchauffeur. Hij zat bekneld en is door hulpdiensten bevrijd.

Het ongeval vond plaats op het wegdeel van Helmond in de richting van de gemeente Deurne. De weg is in beide richtingen afgesloten. Automobilisten wordt geadviseerd een andere route te nemen. Volgens de politie is de weg nog tot 21 uur afgesloten. Een traumahelikopter landde ter plekke om zwaargewonden naar het ziekenhuis over te brengen.

De Helmondsingel/N270 staat bekend als gevaarlijk. Het is bepaald niet de eerste keer dat er een zwaar verkeersongeluk plaatsvindt dat levens eist. Het vorige dodelijke ongeval is van november 2017 toen een 25-jarige automobilist 's nachts crashte tegen enkele bomen en overleed.

Op foto's van het ongeval van vandaag is te zien dat het witte busje totaal verwoest is en compleet in elkaar gedeukt. Ook de voorkant van de vrachtwagen  is zwaar beschadigd en ingedeukt. Het lijkt er daarom op dat beide wagens frontaal op elkaar zijn geknald op de tweebaansweg.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. "We doen onderzoek, onze eerste zorg gaat uit naar de hulpverlening," aldus een woordvoerster van de politie. "De chauffeur van de vrachtwagen is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht."

ANP
ANP
ANPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.