Vijf doden bij schietpartij op industrieterrein in de buurt van Chicago

Politie op het industrieterrein waar de schietpartij plaatsvond.
AP Politie op het industrieterrein waar de schietpartij plaatsvond.
Een ontslagen medewerker heeft bij een bedrijf op een industrieterrein in de Amerikaanse staat Illinois vijf mensen gedood. Ook zijn zeker vijf agenten gewond geraakt die op het incident waren afgekomen. De verdachte is gedood tijdens een vuurgevecht met de politie.

De dader begon rond 14 uur lokale tijd op mensen te schieten bij een bedrijfspand in Aurora, een plaats ten westen van Chicago. De schutter was tot voor kort een medewerker van het bedrijf, dat kleppen voor onder meer waterleidingen produceert. 

De schutter is de 45-jarige Gary Martin die eerder op de dag te horen kreeg dat hij werd ontslagen, aldus de politie tijdens een persconferentie. Hij haalde niet veel later een revolver tevoorschijn en opende het vuur op collega’s. Vijf mannelijke collega’s overleefden het niet. Of zijn ontslag het motief is, is niet bekend. Hij was eerder al eens veroordeeld voor zware mishandeling in de staat Mississippi.

Vuurgevecht

De schutter kwam om het leven bij het vuurgevecht met de politie. Bij dat vuurgevecht,dat meer dan een uur duurde, zijn vijf agenten gewond geraakt. Een zesde raakte gewond aan de knie. De politiechef van Aurora zei dat alle gewonden het waarschijnlijk zullen overleven.

President Trump heeft op Twitter zijn medeleven betuigd en sprak zijn waardering uit voor de politie. Hoeveel mensen in totaal gewond zijn geraakt is niet bekend.

De schietpartij in Aurora is een dag nadat het bloedbad op de Stoneman Douglas High School in Parkland werd herdacht. Daar kwamen vorig jaar zeventien studenten en leerkrachten om het leven. Naar aanleiding van deze nieuwe en zoveelste ‘school shooting’ ontstond onder Amerikaanse scholieren de March For Our Lives-beweging, een protestactie voor veilige scholen en het tegengaan van wapengeweld.

Werknemers van de fabriek worden weggeleid.
AP Werknemers van de fabriek worden weggeleid.
Politie op het industrieterrein waar de schietpartij plaatsvond.
AP Politie op het industrieterrein waar de schietpartij plaatsvond.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.