Vijf arrestaties bij antiterreuractie in Frankrijk

In Grenoble zijn 5 verdachten gearresteerd tijdens een antiterreuractie. De verdachten, vier mannen en een vrouw, behoren tot een jihadistisch netwerk.
Google Maps In Grenoble zijn 5 verdachten gearresteerd tijdens een antiterreuractie. De verdachten, vier mannen en een vrouw, behoren tot een jihadistisch netwerk.
Antiterreureenheden hebben vijf verdachten gearresteerd in Grenoble, in het zuidoosten van Frankrijk. Ze hadden terroristische aanslagen moeten voorbereiden en bijbehorende projecten financieren, bevestigden justitiebronnen dinsdag. 

De verdachten, vier mannen en een vrouw, hebben mogelijk connecties met het Syrisch-Iraakse conflictgebied. Volgens de krant Le Parisien behoren ze alle vijf tot een jihadistisch netwerk. Welke plannen de gearresteerden hadden, is niet duidelijk. De politie heeft verscheidene huiszoekingen verricht.

Frankrijk is jarenlang geteisterd door islamistische aanslagen. De strijd tegen terrorisme is een van de belangrijkste opdrachten van de regering van premier Édouard Philippe.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.