Vietnam onderschept 125 kilo aan hoorns in gips

AFP
Op het vliegveld van de Vietnamese hoofdstad Hanoi heeft de douane donderdag 125 kilo aan hoorns van neushoorns onderschept. Ze zaten verstopt in gips, melden de Vietnamese autoriteiten. Het Aziatische land is een populair doorvoerland voor smokkelaars.

De politie had een halve dag nodig om de hoorns uit het gips te krijgen. Er is nog geen verdachte aangehouden. Wel zijn er op dezelfde dag van de vondst twee mannen opgepakt die zeven bevroren tijgerkadavers in hun geparkeerde auto hadden liggen.

In Vietnam worden slagtanden van olifanten, schubdieren en lichaamsdelen van tijgers verkocht op de zwarte markt. Poeder van neushoornhoorn zou ziektes kunnen genezen. Een kilo hoorn van een neushoorn kan wel 50.000 euro opbrengen.

Vorige week werd er nog 9.000 kilo aan ivoor en schubben van schubdieren onderschept in Singapore. Deze zending was ook bedoeld voor Vietnam.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nikolaas Bouman

    Weerzinwekkend!