Ga naar de mobiele website
^ Top

Vietnam maakt zich op voor "zwaarste tyfoon in jaren"

Tyfoon Talas heeft in juli aan veertien mensen het leven gekost. Straten stonden volledig blank en meer dan 2.000 woningen waren vernield.
reuters Tyfoon Talas heeft in juli aan veertien mensen het leven gekost. Straten stonden volledig blank en meer dan 2.000 woningen waren vernield.
Vietnam maakt zich op voor de komst van tyfoon Doksuri, volgens de autoriteiten mogelijk de zwaarste in jaren. De storm raast momenteel nog in de Zuid-Chinese Zee en gaat vermoedelijk morgenavond of zaterdagochtend aan land.

Vooral de regenval wordt volgens de Vietnamese weerdiensten een probleem. Verwacht wordt dat de kustgebieden 400 mm water per vierkante meter te verwerken krijgen, met overstromingen en landverschuivingen tot gevolg.

Ook het noorden van het land en de hoofdstad Hanoi krijgen waarschijnlijk erg hevige regenbuien. De windsnelheden kunnen oplopen tot 135 km/u, al wordt wel verwacht dat Doksuri onderweg naar Laos zal afzwakken tot een tropische storm, met windsnelheden tot 90 km/u.

Doksuri is al de derde tropische storm in Vietnam dit jaar. Vorig jaar stierven 264 mensen bij stormweer in Vietnam, de schade liep op tot 1,75 miljard dollar.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug