Vietnam klaagt 7 mensen aan voor 39 doden in Britse koelwagen

Een luchtfoto van de koelwagen waarin 39 doden werden gevonden, in Thurrock, Zuid-Engeland. (23/10/2019)
AP Een luchtfoto van de koelwagen waarin 39 doden werden gevonden, in Thurrock, Zuid-Engeland. (23/10/2019)
De politie in Vietnam heeft zeven mensen aangeklaagd in verband met de vondst van 39 doden in een vanuit België verscheepte koelwagen in de buurt van Londen vorig jaar. Dat hebben meerdere Britse media vrijdag gemeld.

Op 23 oktober werden er in Grays in een koelcontainer 39 lijken van Vietnamezen, onder wie twee jongens van vijftien jaar, gevonden. Ze waren omgekomen door verstikking en oververhitting. De container was na verscheping vanuit Zeebrugge in de haven van Purfleet opgehaald.

In Vietnam zijn nu zeven mensen, onder wie een Vietnamese vrouw die in China verbleef, in beschuldiging gesteld in verband met illegale emigratie. De zeven verdachten hebben volgens de Vietnamese politie immigratiedocumenten gemaakt voor 67 mensen uit verschillende delen van Vietnam, die zij voor illegaal werk in Groot-Brittannië en Europa konden gebruiken. Er vertoeft momenteel ook een team van de politie van Essex in het Aziatische land.

De politie verwees naar de zaak van een van de slachtoffers. “Ze namen contact op met het slachtoffer en brachten haar 22.000 dollar in rekening voor de documenten. Ze werd vervolgens naar China, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gebracht.”

Vorige week arresteerde de Britse politie nog twee mensen in verband met deze zaak. Een van de arrestanten, een 25-jarige Noord-Ier die de vrachtwagen bestuurde, heeft inmiddels schuld bekend. Ook de trucker die de container naar Zeebrugge heeft vervoerd, werd al gearresteerd. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.