Vierde verdachte opgepakt na vondst van 39 doden in vrachtwagen

AFP
De Britse politie heeft nog een verdachte opgepakt in verband met het drama waarbij woensdag 39 levenloze lichamen werden ontdekt in een oplegger in Essex. Eerder vandaag waren nog twee Engelsen gearresteerd en ook de Noord-Ierse chauffeur blijft aangehouden op verdenking van moord.

De 48-jarige man uit Noord-Ierland werd geklist op de luchthaven van Londen Stansted, zo meldt Sky News. Hij wordt verdacht van doodslag en samenspannen met mensensmokkelaars. 

Eerder pakte de politie twee Engelsen op. De man en vrouw, allebei 38, worden verdacht van mensensmokkel en doodslag. Ze werden tijdens huiszoekingen opgepakt in Warrington, in het noorden van Engeland.  Ook zij worden verdacht van doodslag en samenspannen met mensensmokkelaars. De 25-jarige chauffeur van de truck, een Noord-Ier, blijft aangehouden op verdenking van moord. Hij wordt nog steeds ondervraagd.

Volgens de speurders zijn de 39 slachtoffers Chinezen, 31 mannen en 8 vrouwen, maar de Chinese ambassade in Groot-Brittannië liet vandaag weten dat niet te kunnen bevestigen. Ondertussen zijn ook enkele Vietnamese families ongerust over verwanten waar ze niets meer hebben van vernomen. De lichamen moeten nog geïdentificeerd worden, wat volgens de politie een werk van lange adem zal worden.

Intussen is begonnen met het overbrengen van de lijken van de slachtoffers naar een naburig ziekenhuis, waar vandaag nog de eerste autopsies zullen plaatsvinden. Volgens de politie zal “de formele identificatie een lang en cruciaal onderdeel zijn van het onderzoek.”

Lees ook: 39 Chinezen in oplegger waren op weg naar leven als slaaf
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefan Vunic

  En dan nu plots met 39 doden kan men wel 4 arrestaties verrichten. Waar was justitie voordien?

 • Rob Hoek

  Ik lig hier geen meter over wakker. Ze betalen 35 duizend euro per persoon en hopend op beter leven. Ze konden niet normaal naar het westen komen anders hadden zij dit wel gedaan. Natuurlijk is dat niet goed te praten maar heb gewoon een ander mening. Nee Rudi Bollaerts anders hadden zij dat wel gedaan.

 • Willy Witvrouw

  Die chauffeur heeft wel aangekoppeld in nortfleet en als deze oplegger verzegeld is mag hij die niet openen voor mij wist die man van niets die mensen zijn daar in gekropen voor dat de oplegger in zeebrugge is aangekomen en als de temperatuur op-25 stond blijft men daar beter uit en wat met de vrachtbrieven heeft hij die zelf ingevuld of door derden i

 • Rudi Bollaerts

  Van Bulgarije tot in Engeland zonder controle onderweg is wel straf ,mensen hoe jammer genoeg het is afgelopen ,men weet toch ook dat het risico's inhoud op zulke manier proberen te vluchten en 35.000 euro per persoon dan kan je toch beter een vliegtuigticket kopen of is er meer aan de hand .

 • Daan Pieters

  Er 1.3 miljard chinezen en nog meer Indiërs. Stel je voor dat amper 10% van deze bevolkingen goesting heeft om naar het VK te komen dan zijn dat ongeveer 280 miljoen mensen. Inderdaad, we zijn met veel te veel op de bol. Dit zal meer en meer voorkomen