Vierde dode door MERS-virus in Zuid-Korea

GETTY
Zuid-Korea heeft gisteren bevestigd dat er een vierde dode is gevallen door het virus MERS. De uitbraak van het Middle East Respiratory Syndrome (MERS) leidt ertoe dat 1.600 mensen in quarantaine zitten in het Aziatische land.

MERS is een aandoening aan de luchtwegen, die opdook in het Midden-Oosten en van kamelen afkomstig is. In Zuid-Korea is de besmetting van mens op mens; wetenschappers weten niet precies hoe de overdracht van MERS werkt.

De slachtoffers in Zuid-Korea zijn besmet geraakt in het ziekenhuis. Meer dan 1600 mensen zitten in quarantaine, maar dat aantal neemt naar verwachting snel toe. Zo bleek gisteren dat een met MERS besmette arts in aanraking is gekomen met meer dan 1.000 mensen. Terwijl de man al symptomen van het virus vertoonde, bezocht hij volgens The Korea Herald drie grote conferenties. De dokter had naar eigen zeggen geen idee dat hij MERS had opgelopen.

41 mensen hebben inmiddels het virus opgelopen, het hoogste aantal ooit buiten het Midden-Oosten. Het totaal aantal doden door MERS bedraagt 1.185, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie. MERS werd voor het eerst bij mensen ontdekt in 2012 en komt uit dezelfde virusfamilie als SARS. Het heeft een hoger sterftepercentage. 38 procent van de besmette slachtoffers overlijdt aan de ziekte.