Vier zwaargewonden bij botsing op rollercoaster

Bij een ongeluk met een rollercoaster in het Engelse pretpark Alton Towers in Staffordshire zijn vier mensen zwaargewond geraakt, zo melden Britse televisiezenders. Twee wagentjes zijn om 15.09 uur Belgische tijd op de 'Smiler' rollercoaster met elkaar in botsing gekomen.

Volgens uitbater Merlin Entertainment, geciteerd door SkyNews en de openbare omroep BBC, zijn op een lager gelegen gedeelte van de baan een wagentje - met zestien inzittenden - en een stilstaand leeg karretje tegen elkaar geknald.

Een traumahelikopter kwam ter plaatse om de gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren. Een van de inzittenden meldde aan de BBC dat het incident "nogal beangstigend" was. De man zelf kreeg brokstukken op z'n schouder en zijn partner werd geraakt in haar gezicht.

Volgens het park komt er een grondig onderzoek naar de oorzaak.

De Smiler opende in mei 2013 en geldt volgens de BBC als de eerste ter wereld met veertien 'loops'. Het was overigens niet de eerste keer dat de attractie in de problemen kwam. In april vorig jaar kwamen zo'n honderd mensen vast te zitten in de rollercoaster.

Er zijn volgens Sky berichten dat de attractie eerder vandaag al zou zijn stilgevallen.