Vier terreurverdachten gearresteerd in Rotterdam, Duitse politie arresteert nu ook vijfde verdachte

ANP XTRA
De Nederlandse politie arresteerde vandaag vier terrorismeverdachten, de Duitse politie arresteerde vanavond een vijfde verdachte in de stad Mainz, zo meldt nieuwssite Bild.

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Meteen na de arrestaties in de ochtend werden de locaties waar de aanhoudingen waren, doorzocht. Vier aangehouden mannen zijn tussen de 20 en 30 jaar oud en komen uit niet-westerse landen, volgens de NOS gaat het onder meer om mannen van Syrische en Egyptische origine. Ook de vijfde woont in Rotterdam, maar bevond zich in Duitsland. Het gaat om een 26-jarige Syriër.

De Rotterdamse politie heeft Duitsland om zijn uitlevering gevraagd. Of de verdachte snel aan Nederland kan worden overgebracht, hangt ervan af in hoeverre hij hieraan meewerkt.

Het onderzoek gaat de komende dagen voort, meldde de politie. “Daarbij ligt het accent op nader onderzoek van de aard en omvang van de terroristische dreiging.” De politie kan verder niets zeggen.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei tegen de NOS het “vervelend” te vinden “dat we hebben moeten ingrijpen en dat er dus kennelijk mensen met dit soort verkeerde ideeën rondlopen”. Volgens de burgemeester is er op dit moment geen aanleiding om de veiligheidsmaatregelen rond de viering van oudejaar te verzwaren.

Veiligheidsdiensten

In juni werden in Rotterdam ook twee mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terrorisme en lidmaatschap van een terroristische organisatie. Ze zouden een aanslag hebben willen plegen op de veiligheidsdiensten in Nederland.

In september werden zeven mannen opgepakt, die volgens het openbaar ministerie een grote terroristische aanslag wilden plegen op een niet nader genoemd evenement. Twee van deze mannen komen uit Rotterdam en eentje uit Vlaardingen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dennis Gedon

    Kwestie van tijd, verwacht heel binnenkort een reeks aanslagen, hebben tijd gehad om het zorgvuldig voor te bereiden. De westerse burger krijgt wat de politiekers gezaaid hebben.

  • Tim Van Bael

    Zolang we ze één stap voor zijn valt het nog mee. Maar ooit is het weer prijs.

  • jan Peeters

    Horen er laatste tijd weer meer en meer van, zal niet lang duren eer het weer zover is