Vier mensen opgepakt na schietincident met wagen met Belgische nummerplaat in Nederland

VID
De A16, een belangrijke verbindingsweg tussen Rotterdam en België, is bij Dordrecht richting Breda een tijd volledig gestremd geweest door een politieactie. Vier personen in een auto met Belgisch kenteken zijn gearresteerd. De politie kwam in actie na een melding dat op de A20 vanuit een auto was geschoten.

Wat er zich precies heeft afgespeeld, is nog niet helemaal duidelijk. Ooggetuigen lieten aan de Nederlandse VerkeersInformatieDienst (VID) weten dat uit een auto met Belgisch kenteken was geschoten. Er waren eerder berichten dat ook een politieauto zou zijn beschoten, maar inmiddels heeft de politie ontkend dat er op haar is geschoten, zo heeft RTL Nieuws vanavond gemeld.

Nederlandse agenten gingen in ieder geval in de achtervolging. "Tijdens de achtervolging hebben we gezien dat er iets uit de auto is gegooid", aldus een politiewoordvoerster. "We vermoeden dat dit drugs of drugsresten waren, maar we weten het niet zeker."

Nadat de politie de auto tot stilstaan dwong op de A16 bij Dordrecht, hebben agenten met getrokken pistolen de mannen op de snelweg uit de auto laten komen, berichten Nederlandse media. De inzittenden van de Belgische auto, vier personen, zijn opgepakt. De wagen is in beslag genomen. Over de identiteit en de nationaliteit van de opgepakte personen kon de politie nog niets zeggen. 

Het verkeer bij Dordrecht werd omgeleid via een af- en oprit, met een file van 6 kilometer tot gevolg. De snelweg is inmiddels weer vrijgegeven.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  @Jef Kabas: of Tom, Sven en Leander? Zoals de daders van de "fitnessmoord"?

 • Philomena Vanderweyen

  Gelukkig zijner geen slachtoffers gevallen,Europa wordt zo stilaan de far west.

 • pietjes maaseik

  nog de beste wensen voor dit jaar en dat de politiek eindelijk wakker schiet!

 • bert paulussen

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Stop de pamperpolitiek t.o.v. criminelen en treed keihard op tegen het gespuis. Evalueer alle rechters jaarlijks en gooi ze buiten bij manifeste onbekwaamheid, zoals nu ook met werknemers in de privé-sector gebeurt. Is dat nu zo moeilijk?

 • Jef kabas

  Waarschijnlijk weeral de Gust, de Jef, de Peer en de Louis