Vier jonge Britten sterven bij aanrijding met Uber-voertuig

Screenshot ITV
Vier jonge Britten met een leeftijd variërend van 18 tot 21 zijn zaterdag vroeg nabij de Britse stad Leeds om het leven gekomen toen hun Seat frontaal botste met een voertuig van taxidienst Uber. Twee minderjarige meisjes (16 en 17) die ook in de Seat zaten, en de 42-jarige bestuurder van de Uber-auto zijn zwaargewond.

Volgens de politie botste de Seat Leon "met zekere snelheid" rond 2.40 uur 's nachts frontaal met de Uber-wagen in Horforth, een buitenwijk van de noordelijke Engelse stad. De vier waren op slag dood. Van hun wagen bleef niet veel over. De gewonde Uber-chauffeur kon zelf uit zijn verhakkelde auto stappen. Buurtbewoners werden door de hevige klap uit hun slaap gewekt. 

Het is voorlopig niet duidelijk wie van de zes inzittenden aan het stuur zat.  Zo'n twintig vrienden en familieleden van Brandon (18), Matty (18), Declan (19) en Caelan (21) kwamen gisteren bloemen neerleggen op de plaats van de crash. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alain Terrieur

  Heeft er dus niets mee te maken dat het een überwagen was. Zij reden zelf te snel en veroorzaakten het ongeval. Voor hetzelfde geld botsten ze tegen een andere auto of een boom. Weg spectaculaire titel.

 • Gino De Neef

  Anti Uber artikel. Het feit dat het een Uber auto is heeft geen enkele relatie tot het ongeval.

 • Eric Van Dyck

  Toch niet zo veilig dan die uber diensten ?

 • Johan De Clercq

  Dus met 6 in een Leon....

 • Bart Roels

  Met 6 in een Seat...