Vier jaar cel voor Belgische beheerder van jihadistisch internetforum

AFP
Een rechter in Parijs heeft de Belgische Tunesiër Farouk Ben Abbes vandaag tot vier jaar cel veroordeeld voor cyberjihadisme. Abbes was eind 2010 één van de beheerders van de website Ansar Al-Haqq, waar gebruikers jihadistische video's en boodschappen konden uitwisselen. 

Het internetforum had honderden leden, onder wie Samy Amimour en Omar Ismail Mostefai, twee daders van de aanslagen op de Parijse Bataclan in 2015. De 32-jarige Abbes staat ook bekend als een kennis van Fabien Clain, de Fransman die in een videoboodschap de aanslagen in Parijs opeiste.

Abbes, die vrij voor de rechtbank verscheen, is schuldig bevonden aan terroristische bendevorming. Het Openbaar Ministerie had zes jaar met onmmiddellijke inhechtenisname gevorderd; de verdediging had om vrijspraak verzocht.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Urbain Schuermans

  wil naar belgie zich inzetten voor goed doel wedden dat ze hem binnenhalen begint al maar te beven allemaal

 • Fredien Vandervekens

  Heeft de Belgische "staatsveiligheid" hem reeds op "hun radar" ? Of is hij er "toevallig" afgevallen ? Belgie is nimmer "onveiliger" geweest, mét, Staatsveiligheid, Ocad, de Jambon-niveau's, dan ooit. En Geens ziet reikhalzend uit naar onze nieuwe "aanwinst". Intussen werkt hij aan een wetsvoorstel, voor Tunesische Belgen uit Frankrijk .

 • Mark Wijgers

  Goede vooruitzichten : ... daarna mogen we ‘onze jongen’ terug verwelkomen in België bij zijn oude vrienden.

 • Gaston FOUBERT

  Na zijn celstraf in Frankrijk wordt hij uitgewezen en wil hij naar België terugkeren... en werken voor een organisatie voor vluchtelingenhulp. Dat is nu eens gederadicaliseerd zijn !

 • Lea Van Heybeeck

  Natuurlijk wil hij terug naar Belgie, justitie is hier zo laks dat hij zeer vlug terug op straat zal staan.