Vier doden na crash van vliegtuigje in Frankrijk

Het ongeval deed zich voor met een gelijkaardig vliegtuigje.
Shutterstock Het ongeval deed zich voor met een gelijkaardig vliegtuigje.
Vier mensen zijn in Zuid-Frankrijk om het leven gekomen door een crash met een vliegtuigje. Het toestel, een Piper PA-28, is neergestort in rotsachtig gebied in Creissels, enkele kilometers ten noorden van de landingsbaan van vliegveld Millau-Larzac.

De piloot verloor door onbekende redenen de controle over het toestel waarna het in brand vloog bij de landing. Op het moment van de crash waren er sterke windvlagen op het Larzac-plateau. De piloot en drie passagiers zijn bij de crash om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zit een vijftienjarige jongen.

Het politiebureau van Millau en de gespecialiseerde luchtvaartpolitie van Marseille zullen het onderzoek voeren. Cruciale vraag wordt of het slechte weer een rol heeft gespeeld bij de crash. Ook het Bureau d'Enquêtes et d'Analyses (BEA) voor de veiligheid van de burgerluchtvaart gaat een onderzoek uitvoeren. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.