Vier doden door lawine in Zwitserland

Illustratiebeeld. De skilopers werden zaterdag aangetroffen onder een sneeuwmassa op een hoogte van 3.110 meter tussen de Grünhornlücke en de Konkordia-berghut.
thinkstock Illustratiebeeld. De skilopers werden zaterdag aangetroffen onder een sneeuwmassa op een hoogte van 3.110 meter tussen de Grünhornlücke en de Konkordia-berghut.
Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen door een lawine in Zwitserland. Het gaat om een groep uit Duitsland, meldt de politie in het kanton Wallis vandaag.

De vermissing van de groep langlaufers was vrijdag al opgemerkt. De skilopers waren niet komen opdagen bij de berghut waar ze werden verwacht. Daarop begonnen de hulpdiensten een zoekactie. Ze speurden onder meer vanuit de lucht naar de verdwenen toeristen.

Volgens de politie hinderde slecht weer de zoektocht naar de slachtoffers. Die zijn daardoor pas gisterenmiddag teruggevonden. Hun lichamen bleken op ruim 3 kilometer hoogte onder de sneeuw te liggen. De stoffelijke resten moeten nog wel geïdentificeerd worden.

Bekijk ook:

Lawine in Zwitserland sleurt mensen mee

Lawine dondert hotel binnen 

Skiërs ontsnappen aan lawine in Oostenrijk
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.