Vier doden bij steekpartijen in Londen

Volgens Scotland Yard is er geen link tussen de steekpartijen.
Twitter Volgens Scotland Yard is er geen link tussen de steekpartijen.
Tijdens oudejaarsnacht zijn in Londen vier jongemannen gedood bij mesaanvallen. Dat meldt Scotland Yard. In de Britse hoofdstad duiken sinds een aantal maanden meer van zulke feiten op. Tussen de vier moorden lijkt er geen link te zijn: ze gebeurden in het noorden, oosten en zuiden van de stad.

De slachtoffers zijn mannen van 17, 18 en 20 jaar. Een vijfde man, ook rond de twintig jaar, werd eveneens met een mes aangevallen en is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis, aldus nog Scotland Yard. Vijf mannen werden al opgepakt in het kader van het onderzoek.

De eerste aanval gebeurde al gisterenmiddag, in een residentiële buurt. De drie andere gebeurden tussen 19.30 uur en 2.30 uur. Geen van de aanvallen deed zich voor in de buurt van een van de uitgaansbuurten van de stad.

Tussen april 2016 en maart 2017 telde de politie in Londen meer dan 12.000 van zulke mesaanvallen, waarbij meer dan 4.000 gewonden vielen. Het gaat om het hoogste aantal aanvallen in de afgelopen vijf jaar. Van begin 2017 tot 22 december vielen er 77 doden, aldus nog Scotland Yard.

In de meeste gevallen hebben deze aanvallen niets te maken met georganiseerde criminaliteit, maar eerder met personen die een mes dragen om zich veilig te voelen of zich stoer voor te doen. Meer en meer minderjarigen hebben een mes op zak in de Britse hoofdstad.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Febe Chapin

  Ik was er nog vorige weekend. Wat een horror plaats. Veel te druk voor een normaal leven. Ik was er snel weg richting Canterburry, iets beter.

 • richard Siegfried

  Deze gedragsregels waar men zich aan moet houden 25 stuks, mocht men in elk Land in Europa zulke gedragregels mogen afdwingen (maar dan kan dit weer niet voor de nitwits die onzelf zulke regels voorschrijven) voor men zich hier kom vestigen dan zou Europa een betere plaats kunnen zijn! Maar de werkelijkheid is anders.

 • Tiziana Troukens

  Zo’n mesaanvallen gebeuren al sinds ik in het middelbaar zat en er van Al Qaeda nog geen sprake was, laat staan van IS. Maar blijkbaar is élke vorm van misdaad voor sommigen hier nu het gevolg van die lafaards uit het Midden-Oosten. Naïef of doortrapte strategie om te kunnen pleiten voor nog meer maatregelen om van onze welvaartsstaat een politiestaat te maken?

 • José Gonzales

  En de overheid doet nog steeds niks! Ja kaarsen branden erg voor de slachtoffers.

 • Stan Boudewijns

  Och arme die jongens. Ze hebben zo'n slechte jeugd gehad !!!