Vier doden bij schietpartij in Amerikaanse staat Maryland, waaronder vrouwelijke schutter

EPA
Er zijn meerdere slachtoffers gevallen bij een schietpartij op een industrieterrein in de Amerikaanse staat Maryland. Dat zegt de politie. De schutter, een vrouw, doodde drie mensen, verwondde drie anderen en werd vervolgens zwaargewond aangetroffen door de politie. Ze had zichzelf een schotwonde toegebracht en overleed later in het ziekenhuis. 

De schietpartij vond vanmorgen rond 9 uur lokale tijd (15 uur bij ons) plaats in een distributiecentrum voor geneesmiddelen in Aberdeen, een 80-tal kilometer ten noorden van Baltimore. In het centrum werken duizend mensen. Op beelden is te zien hoe ook de auto van een slachtoffer op de weg werd beschoten.

Meteen kwamen de hulpdiensten massaal ter plaatse. Volgens sheriff Jeffrey Gahler begon de schietpartij buiten het gebouw en verplaatste die zich vervolgens naar binnen. In totaal werden zeven mensen door kogels geraakt. Vier mensen, waaronder de schutter overleden. Drie andere mensen raakten gewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

De verdachte, een 26-jarige medewerkster van het bedrijf, gebruikte een handvuurwapen. Nadat ze mensen in haar omgeving neerschoot, schoot ze zichzelf door het hoofd. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het een ziekenhuis, maar overleed kort nadien.

Het motief voor de schietpartij is nog onduidelijk. 

AP
EPA
AP
APReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels