Vier blauwhelmen gedood bij aanval op VN-konvooi in Centraal-Afrikaanse Republiek

Bij een aanval op een VN-konvooi in het zuidoosten van de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn gisteren vier blauwhelmen omgekomen, terwijl er nog één vermist is. Dat heeft de VN-missie in de Centraal-Afrikaanse Republiek (Minusca) vandaag gemeld. Aanvankelijk werd gewag gemaakt van één dode blauwhelm met de Cambodjaanse nationaliteit.

Het konvooi werd rond 20 uur door gewapende mannen aangevallen in het plaatsje Bangassou, op 47 kilometer van de hoofdstad Bangui. Aanvankelijk meldde Minusca dat één blauwhelm uit Cambodja werd gedood en dat vier anderen - drie Cambodjanen en één Marokkaan - nog waren vermist.

Ondertussen kon de VN-missie nog drie bijkomende doden bevestigen. Het is niet duidelijk welke nationaliteiten de nieuwe slachtoffers precies hebben. Naar de vierde blauwhelm wordt nog gezocht.

Bij de aanval, die wordt toegeschreven aan de Anti-Balaka-milities, raakten ook nog acht VN-militairen gewond. Het gaat om één Cambodjaan en zeven Marokkanen. Ze worden verzorgd in een ziekenhuis in Bangui.

Acht aanvallers werden gedood.