Videoboodschap werpt licht op motief bommenlegger Austin

Politieagenten bij de plek waar de man zichzelf opblies.
Photo News Politieagenten bij de plek waar de man zichzelf opblies.
De man die ervan verdacht wordt in het Texaanse Austin bomaanslagen te hebben gepleegd, heeft dat gedaan omwille van problemen in zijn privéleven. Dat zou blijken uit een geluidsopname op de telefoon van de 23-jarige Mark Anthony Conditt die de politie in bezit heeft, meldt CNN. 

In het 25 minuten durende geluidsfragment legt Conditt onder meer uit hoe de zes bommen zijn gemaakt. Volgens de politie waren op het geluidsfragment geen gevoelens van haat jegens iets of iemand terug te horen. De politie stelt dat zijn acties vooral een gevolg waren van moeilijkheden in zijn sociaal leven.

"Hij praat niet over terrorisme of haat", aldus een politiewoordvoerder. "De video is een noodkreet van een jongeman die met zichzelf in de knoop zit, die praat over de problemen in zijn privéleven."

Volgens sommige media woonde Conditt in Austin en is hij thuis door zijn moeder opgevoed en onderwezen en dus niet naar school gegaan. Bij de aanslagen kwamen twee mensen om het leven en raakten zes mensen gewond.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steve Van der Vekens

    Die jongen is misschien kwaad op het Westen geworden door de dovemanspolitiek. Ik kan me voorstellen dat bepaalde individuen - gespecialeerd in hun vak - de regering ‘een poepje’ laat ruiken. Het manipuleren van een achterlijke massa waarvan de slimmen het doorzien roept immers gevoelens van haat op, onder het motto: voor wat voor idioten zien jullie ons eigenlijk aan?