VIDEO. Ze komen dichterbij: Airbus test vliegende taxi's in Duitse stad

Armin Weigel/dpa
Het Europese lucht- en ruimtevaartbedrijf zal in de Duitse stad Ingolstadt haalbaarheidstests uitvoeren met kleine vliegende taxi's voor vier personen. De zogeheten CityAirbus kan "eenvoudig over de files vliegen", aldus Airbus in een persbericht. De Duitse minister van Transport, Andreas Scheuer, stelde het project vandaag voor aan het grote publiek. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De komende maanden zal de CityAirbus getest worden in de stad en de omgeving. De elektrisch aangedreven luchttaxi kan vier passagiers vervoeren. Het toestel gebruikt daarvoor acht rotors. 

Het idee is om passagiers op bepaalde routes te vervoeren met de vliegende taxi’s, zoals tussen de luchthaven en het stadscentrum. De toestellen kunnen ook ingezet worden in de gezondheidssector, om dokters, bloed en organen te vervoeren voor spoedoperaties.

Vliegen

De CityAirbus "ziet er tof uit, nu moet het enkel nog vliegen", aldus Scheuer. Het model is ontworpen in Duitsland, in de helikopterfabriek van Airbus in Donauwörth.

Soortgelijke toestellen zijn ook elders in de wereld in ontwikkeling. 

De Cityairbus
AFP De Cityairbus
 Duitse minister van Transport, Andreas Scheuer.
REUTERS Duitse minister van Transport, Andreas Scheuer.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.