Video van ontvoerde Française in Jemen opgedoken op YouTube

Isabelle Prime (30) en haar tolk werden eind februari ontvoerd in Sanaa, de hoofdstad van Jemen.
Kos Isabelle Prime (30) en haar tolk werden eind februari ontvoerd in Sanaa, de hoofdstad van Jemen.
Op YouTube is een video opgedoken van de Franse vrouw Isabelle Prime, die meer dan drie maanden geleden ontvoerd werd in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Het 21 seconden durende fragment toont de jonge vrouw zittend op de grond en gekleed in het zwart. Prime richt zich in de video tot de Franse president François Hollande en de (gevluchte) Jemenitische president Rabbo Mansour Hadi.

De 30-jarige Isabelle Prime, die voor een adviesbureau werkt, werd op 24 februari in Sanaa samen met haar tolk ontvoerd door als politieagenten verklede mannen. Over de identiteit van de ontvoerders is tot hiertoe niets bekend. De ontvoerde tolk werd op 10 maart in Aden, in het zuiden van Jemen, vrijgelaten. Na de ontvoering van de Française had president Hollande een snelle vrijlating geëist.

De Franse krant Ouest-France kon de beelden bekijken, maar besliste om ze niet vrij te geven. Volgens de krant maakt Prime een vermoeide indruk en vraagt ze aan president Hollande om haar "snel terug naar Frankrijk" te halen.

"We werken met veel volharding en in alle discretie aan de vrijlating van onze landgenote", luidde het vandaag in Parijs uit diplomatieke bron.

Prime zette in maart 2013 voet aan grond in Sanaa. Ze werkte er voor Ayala Consulting, een Amerikaans adviesbureau dat in Jemen bezig was met een project gefincierd door de Wereldbank, meldt Ouest-France nog.