Video toont hoe mannen meisje (19) doodstenigen omdat ze wilde vluchten van gedwongen huwelijk

In Afghanistan is gisterenavond een video opgedoken waarop te zien is hoe een jonge vrouw door steniging ter dood gebracht wordt in Ghor, een afgelegen provincie in handen van de taliban. Veel mensen reageren geschokt. De steniging is "absurd" zei een vooraanstaande activiste vandaag verbouwereerd.

De steniging deed zich een zestal dagen geleden voor, nadat de lokale stammenraad de 19-jarige vrouw schuldig had verklaard aan het proberen te ontsnappen uit een gedwongen huwelijk en er vandoor te gaan met een andere man die ze wel graag zag.

Op de beelden is te zien hoe het meisje in een put zit en verschillende mannen ontspannen verschillende stenen naar haar hoofd gooien. De jonge vrouw overleed. De man waarmee het meisje probeerde te vluchten, kwam er met enkele zweepslagen vanaf.

"Het is absurd dat de regering van Afghanistan dit laat gebeuren", zei Maryam Muhammadi, een Afghaanse vrouwenrechtenactiviste, in Kaboel. Volgens Mustafa Mohseni, de politiechef van Ghor, kon er weinig aan gedaan worden. "Het gebied wordt door de taliban gecontroleerd. De regering zal het incident opvolgen zodra het gebied onder ons gezag komt", aldus de politiechef.

In september kreeg deze jonge vrouw publiekelijk 100 zweepslapen in het Afghaanse Ghor.
reuters In september kreeg deze jonge vrouw publiekelijk 100 zweepslapen in het Afghaanse Ghor.