Video toont hoe auto tarmac van luchthaven Lyon op rijdt, gevolgd door de politie

De deur van de aankomsthal, waar de wagen door reed.
RV De deur van de aankomsthal, waar de wagen door reed.
Een wagen is deze voormiddag de tarmac van luchthaven Lyon Saint-Exupéry op gereden, nadat hij eerder al door de aankomsthal scheurde.  De massaal opgedaagde politie heeft de 31-jarige inzittende opgepakt. De Mercedes bleek eerder op de dag gestolen bij een carjacking in Dijon. Het vliegverkeer lag uren stil. 

Een getuige bevestigt aan HLN dat de auto rond 11.25 uur door een deel van de aankomsthal racete. De bestuurder van de wagen had twee deuren geforceerd die toegang gaven tot Terminal 1 van de luchthaven. De auto vlamde door de ene deur naar binnen en reed langs een andere deur weer naar buiten. Er raakte niemand gewond.

Volgens Lyon Capitale reed de wagen daarna de landingsbaan op, gevolgd door de politie. De vliegtuigen op de start- en landingsbanen werden tegengehouden. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand en kon de bestuurder die nog te voet trachtte te vluchte, worden gearresteerd.  Een twintigtal politiewagens en een helikopter kwamen ter plaatse. 

Eerder was het voertuig gezien toen het aan hoge snelheid en in tegengestelde richting reed op autowegen nabij de luchthaven. Volgens de prefectuur had hij eerst ingereden op een versperring aan de zakenluchthaven van Bron, ten oosten van Lyon, waarna hij rechtsomkeer maakte. 

Volgens Franse media werd de  betrokken Mercedes vanochtend gecarjackt in Dijon. De 31-jarige werd in 2007 en 2009 veroordeeld voor rijden zonder geldig rijbewijs. Het is nog niet duidelijk wat hem bezielde. Hij heeft mogelijk psychische problemen.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dany Minne

  Dat komt ervan als je te veel GTA gespeeld hebt op je Playstation... :-P

 • Erwin Vandriessche

  Nogmaals een bewijs dat de veiligheid van luchthavens de wensen te over laten. als je met een gewone auto door de terminal kan rijden, obstakels kan vernietigen en tot op de tarmac geraakt, dan zijn die veiligheden niets waard! Gelukkig geen onschuldige slachtoffers of aanslag.

 • Ahmed Zoupha

  Beter dan de meeste actiefilms.

 • Verhaelen Sylvain

  Haha allemaal die flikke erachter

 • Gerd Peeters

  Die dacht op te stijgen met zijn auto hé, is dat nu zo raar?