VIDEO. Spectaculaire beelden tonen redding van gekapseisde vissersboot uit Oostende

RV
Er zijn spectaculaire beelden opgedoken van de reddingsactie van de bemanning van de O.13 Morgenster door de Britse kustwacht. De Belgische viskotter kapseisde gisterennamiddag rond 16 uur in het kanaal, voor de kust van Eastbourne. Twee bemanningsleden belandden in het water, twee anderen konden op de romp van het schip klauteren. 

Het was de bemanning van een koopvaardijschip die de drenkelingen opmerkte. Kort voor de aankomst van de reddingshelikopter kon het koopvaardijschip twee drenkelingen uit het water vissen. De reddingshelikopter bracht de twee vissers die op de romp van het gekapseisde schip zaten in redding. Kort daarna pikte de Britse kustwacht de uit het water geviste bemanningsleden van op het koopvaardijschip per helikopter op. Het viertal werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht. Ze verkeren allen in goede gezondheid en zijn inmiddels thuis aangekomen.

Opvarende getuigt: “Ik dacht dat het gedaan was”.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivan Gabriels

  Knap werk!

 • nicole pottier

  gelukkig zijn ze gered , respect voor de reddingsdiensten en de vissers die dagelijks hen leven riskeren

 • romy verhove

  Van bovenaan lijkt het eerder een Picasso...

 • Samy Zaouch

  Petje af voor de reddings diensten

 • Freddy LINTHOUT

  Een dikke pluim voor de Britse reddingsdiensten en groot respect voor de vissers die hun leven riskeren om ons een lekker visje te bezorgen .