VIDEO. Soldaat volgt geboorte van eerste dochtertje live via FaceTime, omdat zijn vlucht vertraagd is

Printscreen video
De Amerikaanse soldaat Brooks Lindsey was dolblij toen hij naar huis mocht om de geboorte van zijn dochtertje mee te maken. Helaas liep het voor de man helemaal mis. Zijn vlucht van Texas naar Mississippi had vertraging, waardoor hij tijdens de bevalling niet aan de zijde kon staan van zijn geliefde vrouw Hayley. Brooks volgde het dan maar live via FaceTime. Een medepassagier legde de hartverscheurende situatie op beeld vast. 

Een medepassagier merkte op hoe de Amerikaanse Brooks, starend naar zijn smartphonescherm, zat te huilen. “We zagen de man zitten en hadden al snel door wat er aan het gebeuren was”, zegt een medepassagier. “Iedereen rondom mij was stil en gunde de man zijn moment. Toen we de baby hoorden krijsen begon iedereen te juichen. Ik kreeg zelfs tranen in de ogen toen ik zag hoe geëmotioneerd de soldaat was. Ik wil dit verhaal aan zo veel mogelijk mensen vertellen om hen er aan te herinneren hoeveel soldaten moeten opgeven. Ze strijden voor ons en zetten hun persoonlijk leven op de tweede plaats.”

Terwijl Brooks via FaceTime de geboorte van zijn eerste dochtertje nauwlettend volgde, hoorde hij dat het vliegtuig naar Mississippi elk moment kon vertrekken. Enkele passagiers vertelden het ontroerende verhaal van Brooks aan het vliegtuigpersoneel, waardoor hij als laatste mocht instappen. Zo had hij nog wat extra tijd om de bevalling te volgen. Ook wanneer het vliegtuig landde, hield het personeel rekening met Brooks. Hij mocht als eerste uitstappen, zodat hij sneller bij zijn vrouw en kind kon zijn.

Enkele uren later hield Brooks zijn pasgeboren dochter eindelijk in zijn armen. “Ik kan niet geloven dat wij zonet mama en papa zijn geworden”, zei hij nog. De Amerikaanse soldaat blijft nog vier dagen thuis bij zijn vrouw en dochtertje Millie. Daarna moet hij terug naar de legerbasis in Texas.

FacebookReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.