VIDEO. Roltrap slaat op hol in metro Rome: twintigtal Russische voetbalfans gewond

Een twintigtal Russische voetbalfans is vanavond gewond geraakt toen een roltrap op hol sloeg in het metrostation Repubblica in Rome. De supporters van CSKA Moscow waren op weg naar de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma in het Olympic Stadium, toen het incident gebeurde. Het was de officiële fanclub van CSKA die de beelden deelde op Twitter. 

Zeker twintig mensen zijn gewond geraakt, waaronder één persoon zwaargewond. Dat meldt een woordvoerder van het Italiaanse agentschap voor civiele bescherming. Alle gewonden hebben de Russische nationaliteit. 

Volgens Italiaanse media kwam een aantal supporters vast te zitten tussen de metalen platen van de roltrap in de metrohalte Repubblica, dichtbij het treinstation Termini. De Italiaanse krant La Repubblica schrijft dan weer dat de roltrap het begeven zou hebben nadat zingende en scanderende fans op en neer begonnen te springen op de treden.

Twitter14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Heyvaerts

  Fans of hooligans?

 • Bart Meers

  toen brak de ketting door

 • paulette dujardin

  misschien even de italiaanse media checken : 400 dolgedraaide, dronken en stampende russen op één roltrap ?. je zou voor minder 'bezwijken'

 • Thierry Vansweevelt

  Ze stonden erop te springen en te dansen! En je,ziet daar nog een slimmerik die probeert te filmen terwijl hij afzakt! Bende idioten

 • Jürgen Govaerts

  Ik kan jullie garanderen dat roltrappen streng gecontroleerd worden. Als ik deze beelden zie , dan kan ik enkel op basis van de beelden concluderen dat hier een jammerlijke omstandigheid voorgedaan heeft. Het breken van de ketting en het niet correct werken van de remmen.