VIDEO. Munitiedepot ontploft in Kazachstan: beelden tonen hoe kinderen hand in hand rennen voor hun leven

Twitter
Op een militaire basis in Kazachstan is vanmorgen een munitiedepot in de lucht gevlogen. Beelden die door een van de meest invloedrijke bloggers van Rusland verspreid werden, tonen een gigantische rookpluim en mensen die rennen voor hun leven.

Het incident gebeurde volgens persbureau Reuters in Aris, een stad in de provincie Zuid-Kazachstan. De Kazachse overheid liet de stad met zijn 44.000 inwoners meteen evacueren.

Ziekenhuis

Er zou vanmorgen eerst een serie van ontploffingen te horen geweest zijn. De oorzaak is nog onbekend, maar president Kassym-Jomart Tokayev liet via Twitter al weten dat er een onderzoek komt. Volgens een medewerker van de gouverneur zouden er 31 gewonden gevallen zijn. Lokale media spreken van 10 gewonden die in het ziekenhuis van Shynment opgenomen zijn. Dat is de grootste stad in de provincie.De invloedrijke Russische blogger Rustem ‘Drugoi’ Adagamov postte intussen op Twitter beelden van het incident voor zijn meer dan een half miljoen volgers. Daarop zijn volwassenen en kinderen te zien die op de vlucht slaan, terwijl het geluid van explosies te horen is. Op een andere video evacueren soldaten een vrouw van de militaire basis. Ze doen teken naar voorbijrijdend verkeer om hen mee te nemen. Anderen gillen dat ze op de grond moeten gaan liggen. 

In het ziekenhuis van Aris worden de eerste zorgen verleend aan de slachtoffers.
AP In het ziekenhuis van Aris worden de eerste zorgen verleend aan de slachtoffers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.