VIDEO. Mirakelredding na tsunami Indonesië: 5-jarig jongetje na twaalf uur bevrijd uit auto bedolven onder puin en bomen

Indonesische politieagenten hebben in het rampgebied van de tsunami een 5-jarig jongetje gered uit een auto die bedolven was onder puin en afgeknapte bomen. Een agent gaf de beelden vrij van de miraculeuze reddingsactie. Of er nog andere overlevenden uit het wrak gehaald werden, is niet duidelijk.

Bij de verwoestende tsunami van zaterdag zijn nu al zeker 222 mensen om het leven gekomen en 843 gewond geraakt, maar deze miraculeuze redding geeft de getroffen bevolking misschien toch nog een beetje hoop.

Een politieagent gaf op Instagram beelden vrij van het moment waarop een vijfjarige jongen, Ali genaamd, als bij wonder levend uit een vernielde auto wordt gehaald. De jongen zat meer dan 12 uur na de tsunami in de zeestraat van Soenda vast.

Volgens de politieagent zijn de hulpdiensten de jongen op het spoor gekomen toen ze hem hoorden huilen. Daarop hebben ze meteen alle vernielde bomen en puin verwijderd om hem uit het wrak te bevrijden. Uiteindelijk werd de jongen huilend  en lichtgewond aan het gezicht uit de auto gehaald.

Het is niet duidelijk of er nog iemand anders samen met Ali levend uit de auto gered werd.

De kleine Ali wordt weggedragen door een agent.
Instagram De kleine Ali wordt weggedragen door een agent.



3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Diederik Verstraeten

    Volgens mij staat er nog een veel ergere ramp te wachten... Krakatau was in 1883 300m hoog voor hij inploderde...nu is hij weer op die hoogte? Dus wat zal er nog komen...........

  • Jan Vanachter

    In Indonesië moeten we nu zijn. Daar hebben ze hulp nodig. We moeten die mensen daar gaan helpen ipv hier een stroom economische vluchtelingen binnen te laten.

  • Martine Mathijs

    Ocharme die kindjes