VIDEO: Man rekent Mentosmuntjes af waarop agent plots vuurwapen op hem richt

YouTube Orange County Register
Een man die een rolletje pepermunt afrekende aan de kassa van een tankstation in Californië, heeft dat op vrijdagavond 16 maart bijna met de dood moeten bekopen. 

Een agent in burger die achter hem stond aan te schuiven, trok plots zijn vuurwapen. De politie onderzoekt de bewakingscamerabeelden van het pompstation in de stad Buena Park. De agent was op het moment van de feiten niet aan het werk.

Op de beelden is te zien hoe Jose Arreola (49) een rolletje Mentosmuntjes op de toonbank legt en een biljet van twintig dollar (16 euro) aan de kassier overhandigt. Terwijl die het wisselgeld verzamelt, roept de man achter Arreola dat hij een politieagent is. Hij trekt zijn vuurwapen en richt het op de verbaasde klant.

De agent beveelt Arreola de pepermuntjes opnieuw op de toonbank te leggen. Hij houdt de man acht seconden lang onder schot en gebiedt hem de winkel te verlaten. De agent die verbonden is aan het politiekorps Buena Park vraagt dan pas aan de kassier of de klant wel heeft betaald. De winkelier antwoordt twee keer bevestigend, waarop de agent er zich van af maakt met een kort "mijn excuses, mijnheer." Arreola pakt daarop de Mentosmuntjes en het wisselgeld en wandelt weg.  De agent probeert achteraf zijn geblunder toe te dekken. "Je weet  wie ik ben, toch?", vraagt hij nog aan de winkelier. 

Trauma

Arreola spreekt van een traumatische ervaring. Hij krijgt het incident zeven weken later maar niet uit zijn hoofd, liet hij optekenen in de plaatselijke Orange County Register. Hij vraagt een schadevergoeding en heeft een advocaat onder de arm genomen.

Commissaris Corey Sianez verklaart dat de bewakingsbeelden grondig worden onderzocht. Volgens de politiechef is het niet duidelijk of de agent zijn vuurwapen wel de hele tijd op Arreola richt. "Indien de agent de procedures heeft overtreden, zal hij ter verantwoording worden geroepen." Het is niet duidelijk of de agent op dit moment nog in functie is. 
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Buyck

  Direct ontslaan die 'cowboyflik'. Misschien getriggerd omdat de klant met 20 euro betaald. De klant koopt en betaalt. Wapen gericht op de klant maar onzichtbaar in de broekzak van die cowboy. Professionele fout. De kassier was nooit in nood.

 • Marc Cools

  De Mentos man was wel héél zenuwachtig. Ik kreeg de indruk dat er iets ging gebeuren.

 • GREGORY DENORME

  Was zeker en vast iets anders van plan......Als ik mentos ga kopen gedraag ik mij heel anders zenne, die tweede persoon die herkende die politieagent en muisde hem er van tussen......altijd commentaar op de politieagenten als ik het hier lees!!!!!

 • John Connor

  Zeer professioneel gereageerd, in vergelijking met hier, reageert de politie scherp, want de overvallers zijn meestal ook gewapend, en bij verdacht gedrag neemt die politie geen risico. Zouden ze hier ook eens mogen doen. Excuses kunnen altijd aangeboden worden, maar beter voorkomen dan genezen. Vraag maar eens rond aan alle winkelhouders in Antwerpen.

 • Nick Du-Feu

  Volgens mij heeft de agent een overval verijdeld. Ik ben het eens met Bart. De tweede man is plots weg zonder iets te kopen en de man die de mentos koopt gedraagt zich heel onwennig en zenuwachtig alsof hij iets van plan is.