VIDEO: Man mag niet parkeren voor school. Uit frustratie rijdt hij leraar omverEen 22-jarige Brit heeft gisteren een celstraf van tien maanden gekregen omdat hij een docent van de school van zijn stiefdochter opzettelijk aanreed. De leraar eindigde op de motorkap van de auto, maar zelfs dat weerhield Rainier Schoeman er niet van om door te rijden.

Schoeman kwam op 20 februari de dochter van zijn vriendin oppikken aan de Winston Churchill School in het Britse Woking. Hij wilde zijn auto op het terrein voor de school parkeren. De directeur van de school had net die week echter een brief naar de ouders gestuurd waarin stond dat -voor de veiligheid van de kinderen en schoolmedewerkers- besloten was om geen auto's meer op het terrein toe te laten.

Om die reden stond docent Gareth McCarthy voor de schoolpoort. Ouders die alsnog op het parkeerterrein wilden komen, stuurde hij door naar een plek verderop.

In shock op de motorkap
Op de beelden van de bewakingscamera is te zien dat de Volkswagen van Schoeman stopt: de twee mannen praten, de docent draait zich om en leunt tegen de wagen. Net op dat moment geeft Schoeman flink gas. McCarthy blijft in shock eventjes op de motorkap liggen en valt daarna met een klap op de grond. De docent moest naar het ziekenhuis met een wonde aan het hoofd.

De 22-jarige Brit bekende nadien dat hij met opzet de docent geviseerd had en zijn auto als wapen gebruikt had. De man moet tien maanden de cel in. Daarnaast bracht hij twee kinderen in gevaar die net op hun fiets door de poort wilden rijden. De auto was bovendien niet van hem én onverzekerd.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlo Verstappen

  Het zijn beide dwalmen, de ene moet niet op de auto gaan zitten en de andere moet niet door rijden.

 • Michael Dimers

  En voor de nietsnutten hieronder die zeggen dat het zijn eigen fout is. Bekijk de beelden goed en je ziet die moordenaar in spé gewoon vooruit rijden en pas dan gaat de leraar zotten. Hoe dom kan je zijn om dat niet te zien ? Even groot crapuul als die 22 jarige idioot !

 • Michael Dimers

  En dat gespuis krijgt slechts tien maanden ??? Ongelooflijk !

 • P. Vangistel

  Hier aan de schoolpoort ook in Brugge, ouders die niet bekend zijn met het feit dat zij zelf beschikken over benen en hun kinderen ook om een paar meter te stappen...nee hoor, voor de schoolpoort stoppen, kinderen dumpen en andere kinderen in gevaar brengen.

 • Kahraman Degisim

  wa een marginalen toch tegenwoordig. gefrustreerde eikels