Video: man grijpt naar topless dame op festival, maar beklaagt zich dat al snel

Rythm & Vines festival
Instagram Rythm & Vines festival
Bij ons vinden er geen echte festivals plaats op oudejaarsavond, maar in Nieuw-Zeeland kan je dan ieder jaar afzakken naar Rythm & Vines, een muziekfestival in Gisborne. Voor de Amerikaanse Madeline (20) was het echter niet zo'n goede ervaring: ze werd brutaal betast toen ze topless over het terrein liep. Al kreeg de man in kwestie er waarschijnlijk snel spijt van.

Madeline Anello-Kitzmiller had zich op het festival laten beschilderen aan een van de standjes. Haar tepels waren bedekt, maar verder was haar bovenlichaam enkel in glitter gehuld. Onschuldige fun voor Madeline, maar de andere bezoekers bleken niet altijd dezelfde mening toegedaan. "Binnen de vijf minuten werd er naar me geroepen. 'Doe een T-shirt aan', klonk het. Ik kon het niet geloven. Het waren zowel mannen als vrouwen die opmerkingen gaven." 

Even later werd ze ook aangerand, en was voor haar de maat vol. Een van de festivalgangers kon filmen hoe een man langs achter op Madeline en haar vriendin Kiri-Ann afliep en haar borst vastgreep. "Ik was naar het kampterrein aan het lopen toen ik ineens zijn hand zag. Hij nam mijn borst vast", vertelt ze. Op dat moment had ze al schoon genoeg van alle opmerkingen en kookte ze over. Samen met de vriendin achtervolgde ze de man en gaf hem enkele rake klappen, onder luid gejoel van de omstaanders. Kiri-Ann gooide ook haar drankje in zijn gezicht.

Negativiteit

De Amerikaanse noemt haar ervaring in Nieuw-Zeeland een 'cultuurschok'. Ze is afkomstig uit Portland, waar mensen volgens haar een stuk minder preuts zijn. "Ik ben gewend aan liefde, vrijheid van expressie en gelijkheid. Ik herinner me een festival waar er een grote modderpoel was en mensen naakt aan het worstelen waren. Daar is geen negativiteit. Mijn lichaam is prachtig en compleet natuurlijk. We zijn toch naakt geboren?" Ze liet het voorval echter haar avond niet vergallen. "We hebben gedanst tot het ochtendgloren." 

Madeline krijgt online ook veel steun, onder meer van de vrouw die de video online postte. Die werd intussen overigens al honderdduizenden keren bekeken. "Ik weet niet wie je bent, glittermeid, maar jij en je dappere vriendin hebben voor het hoogtepunt van mijn festivalervaring gezorgd. Ik hoop dat jij en je partyborsten veilig thuisgeraakt zijn." Ze voegde er de hashtag '#lookbutdonttouch' aan toe, waarmee meteen ook alles gezegd is.
45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Lesage

  Wat voor een domme opmerking is dat toch : 'we zijn allemaal naakt geboren'.... Dan poeten die betweters ook maar voor de rest van hun leven naakt lopen, een beetje consequent zijn doet geen kwaad !!

 • Chris Devlaeminck

  Nu nog een paar venten met beschilderde piemel. Daar kan men zeker ook iets leuk van maken.

 • Kevin Vlaeminck

  Grensoverschrijdend gedrag? Hallo?! Iemand?! #metoo. Oei sorry, het is een vrouw... Dat kan niet, mijn excuses! Had het een man geweest die daar met zijn piet open en bloot door het volk liep, waren waarschijnlijk de providers hun servers gecrasht van de #metoo berichten en gingen de medewerkers van de noodcentrale wenend naar huis omdat ze de oproepen voor de politie niet meer aankonden!

 • Joseph Van de Perre

  Tegenwoordig meugde na echt niks ni mier hé.

 • Johan Deckers

  Blijkbaar is niet normaal vandaag de norm geworden voor velen. Als je vind dat je ten alle tijden quasi naakt mag paraderen, ga dazn bij de bosjesmensen wonen, waar dit de noem was, maar men er niet van opkijkt wanneer het toch nog gebeurt.