VIDEO. Man geeft sigarettenpeuk terug die vrouw ‘per ongeluk’ uit auto gooit

Een man wordt op sociale media als held onthaald nadat hij onlangs op ludieke wijze optrad tegen straatvervuiling. Magnus Hand stond met zijn auto bij het stoplicht toen een vrouw voor hem een sigaret uit haar autoraam wierp. Hij twijfelde geen moment, stapte uit en wierp de peuk terug in haar wagen. 

Het incident gebeurde afgelopen week in het Australische Perth, schreef Hand op de Facebookpagina van Dash Cam Owners Australia. Daar deelde hij eveneens de video van zijn dashcam, die intussen 324.000 keer werd bekeken en ruim 15.500 likes verzamelde.

“Ik stond bij het stoplicht en toen viel de sigaret van deze arme vrouw per ongeluk uit haar hand op de weg”, schreef hij erbij. “Gentleman als ik ben, stapte ik uit en gaf ik de peuk vriendelijk aan haar terug. Ridderlijkheid bestaat nog!”

Lof

Magnus’ actie kon online op veel lof rekenen. Iemand wilde Hans zelfs nomineren als “Australiër van het jaar”. “Niet alle helden dragen capes”, luidde een van de honderden reacties. “Namens alle rokers die wel het juiste doen en een asbak gebruiken: bedankt”, schreef een ander. Talloze mensen vonden het wel jammer dat het ongetwijfeld verbijsterde gezicht van de onbekende vrouw niet zichtbaar was. Zij heeft zelf overigens niet gereageerd.

Een sigaret op straat gooien kan in Australië een boete opleveren van 200 dollar (omgerekend zo’n 124 euro). Als de sigaret nog brandt, bedraagt de boete 500 dollar (omgerekend zo’n 312 euro).

Videostill1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anita Billen

    Fantastisch van deze man.