VIDEO: Jageres te paard geeft actievoerder van de zweep

Brighton Hunt Saboteurs
Deze Engelse jageres te paard haalt haar zweep boven om gemaskerde actievoerders op afstand te houden. De amazone zou zeker zeventien keer met haar zweep hebben uitgehaald terwijl ze "get off my horse" ("ga van mijn paard weg") tiert. 

Het incident van afgelopen zaterdag in de landelijke gebieden rond de Zuid-Engelse stad Brighton (graafschap East Sussex) werd door leden van de anti-jachtorganisatie Brighton Hunt Saboteurs gefilmd en op Facebook geplaatst.

De identiteit van de vrouw is niet geweten; de Britse politie en pers zijn druk op zoek naar haar. Ze zou lid zijn van de 'East Sussex & Romney Marsh Hunt Club'. 

In Groot-Brittannië is de vossenjacht, waarbij een groep ruiters te paard met een meute jachthonden een vos in het nauw drijft, sinds 2004 verboden. Toch wordt de sport hier en daar nog door voornamelijk welgestelden beoefend.

Niet zelden stoten zij op hevig protest van dierenbeschermers. Ook nu lijkt Groot-Brittannië in twee kampen verdeeld met voor- en tegenstanders van de jageres. "De actievoerders brachten de jageres, het paard en daardoor zichzelf in gevaar, de vrouw probeert dit een halt toe te roepen en gebruikt dus haar zweep",  aldus een lezer in een reactie op de Daily Mail.
32 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • mike milan

  Je kan/mag protesteren,iedereen heeft zo zijn eigen mening.Maar je blijft met je poten dan ook van iemands anders zijn materiaal af.

 • raf peeters

  @Gerd Peeters ,naamgenoot ,je kan een tik uitdelen met zo'n zweep ,al zo een tik in je aangezicht gekregen van zo'n ding ?, maar wat madam hier doet kloppen en blijven kloppen ,sorry maar je mag je nog steeds verdedigen en bij mij lag ze op de grond.

 • Gino Denil

  Het is niet gewoon iemand die jaagt. Het is een amazone die de wet overtreedt en een verboden jacht bedrijft. Sommigen vinden dat blijkbaar geen probleem. Een elite die vindt dat de wet niet voor hen geldt en die met de zweep op het volk mag slaan.

 • Gerd Peeters

  Iemand uit het zadel lichten is misdadig, als die persoon met zijn andere voet in de stijgbeugel blijft hangen kan dat die persoon zijn dood betekenen. Dus handen af van paardrijders.

 • Constante Van Planck

  Die had van mij niet lang op zijn paard gezeten.