VIDEO. Indiase busmaatschappij schorst chauffeur die stuur overliet aan aap

Screenshot YouTube
Een Indiase buschauffeur is door zijn werkgever geschorst nadat op sociale media een video viraal ging waarop te zien is dat hij een aapje tijdelijk aan het stuur van zijn bus zet tijdens het rijden.

Op de video is een langoer te zien, die tot de familie van de slankapen behoort, aan het stuur van een bus in de zuidelijke staat Kanrnataka. De aap stuurt terwijl de 36-jarige chauffeur schakelt.

Het incident dateert van 1 oktober, maar kwam aan het licht nadat het filmpje viraal ging op sociale media, zegt TS Latha, woordvoerster van het nationale transportagentschap. "De heer Prakash is geschorst omdat hij het leven van de passagiers in gevaar bracht."

De aap kwam de bus op met een passagier. Geen van de dertig passagiers diende een klacht in tegen de chauffeur. India telt wereldwijd het hoogst aantal verkeersdoden: jaarlijks komen gemiddeld 135.000 mensen om het leven op de Indiase wegen.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonathan Van hoorebeke

  Die aap kan rijden. ;) wij zijn toch ook ooit apen geweest. Awel die leert het van jongs af aan ;)

 • Gerard Braeckmans

  En over de 300 mensen die op de bus zitten en hangen spreekt men niet. En over de geiten en kippen aan boor ook niet.

 • Luc Deville

  De aap zal waarschijnlijk niet dronken of onder invloed van drugs geweest zijn en zal waarschijnlijk ook niet met zijn smartphone bezig geweest zijn.

 • Louis Reynders

  Als je daar het probleem niet van inziet dan heb je een probleem. rare definitie van beetje plezier.

 • michael tulpin

  ook een zwaar beroep?