VIDEO: Hoe dieven auto stelen zonder sleutels. Klus is razendsnel geklaard

West Midland Police

Dieven maken tegenwoordig gebruik van de modernste snufjes om een auto te stelen. De Britse politie heeft beelden van een bewakingscamera vrijgegeven waarop te zien is hoe twee criminelen de klus razendsnel klaren.

De diefstal gebeurde op 25 september in Solihull nabij Birmingham. Twee mannen met een hoodie wisten de luxueuze Mercedes in geen tijd te stelen. Vermits het voertuig nog steeds niet is teruggevonden, besloot de politie om de beelden alsnog te tonen om het publiek te waarschuwen voor deze nieuwe vorm van autodiefstallen.

De video laat zien hoe de dieven opduiken aan het huis waar de Mercedes, die bediend wordt met een draadloze sleutel, op de oprit geparkeerd staat.

Die bewuste sleutel ligt uiteraard in het huis maar de criminelen kunnen het signaal van buitenaf toch opvangen met een zogenoemde 'relay box', een hoogtechnologisch apparaat dat op het internet kan gekocht worden.

Dat bewuste apparaat houdt het signaal vast waardoor het lijkt alsof de sleutel in de auto ligt en de computer van de Mercedes wordt misleid. Binnen een minuut kunnen de dieven met de dure wagen wegrijden.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Monique Bollen

  Dan kan ik mijn diefstalverzekering opzeggen want zilverpapier is wat goedkoper

 • Guido Verbist

  Camera's leggen wel iets vast maar lossen niets op !

 • Bart Van Ransbeeck

  gewoon sleutel in zilverpapier is ook al efficient ,net getest, metalen doos is zelfs niet nodig

 • Joeri De clercq

  Doe me noe lachen! Politie doe gene zak! Nu 5 december is het 2 jaar gelede dat ze mijn bmw hebben gestolen. En ze konden perfect traceren oldat tablet er nog inlag. Maar da mochten ze niet doen en hun woorde dan de economie moet ook draaien he. Daar sta je dan . Niet verzekerd tegen diefstal en tot hier toe nog steeds niets. Daar gaat mijn wagen die ik net had aangekocht van 17000euro. En dan klagen mensen als hun raampjes is ingeslagen pff..

 • bjorn borremans

  Steek je draadloze sleutel in een blikken doos. Baterij gaat langer mee want heeft geen contact met auto. En het scannen gaat ook niet meer